Aktualnie jesteś tutaj: Ranking restauracji / Artykuły / Bazylia - z czym łączyć?

Opinia dnia

~zniesmaczony

Wiejska Chata

Pierogi ruskie (15zł) mają tyle ciasta co farszu a do tego bez pytania polane stopionym smalcem i śmierdzące skwarki - pierogi reklamowane jako najlepsze na trasie. Danie rolada z kluskami i surówką: rolada na wagę, zawinięta w cieniutkie mięso i wypełniona prawie samą kiełbasą kosztuje ok 27zł!!, surówka którą w.g. kelnerki można sobie nałożyć w barze sałatkowym 7,8zł!?, kluski polane, a jakże by inaczej stopionym smalcem i śmierdzącymi skwarkami 7,9zł!? - po co smalec jak jest sos?, do tego coca cola bez gazu nalana do szklanki na zapleczu za 4,5zł - razem ok. 47zł za danie które odbija mi się do wieczora i pozostał mi po nim tylko smak i zapach smalcu, który tak na marginesie lubię ale nie taki i nie w tej postaci. Odradzam

zobacz całą opinię

Bazylia - z czym łączyć?

Autor: admin Źródło: przepisy.pl Data dodania: 2014-11-21 20:45:15 Liczba wyświetleń: 5797

Nie zaleca się używania bazylii do przyprawiania ciężkich mięs takich jak: wieprzowina, jagnięcina czy wołowina. Wymagają one długotrwałej obróbki, w trakcie której gubi się aromat przyprawy. Bazylia komponuje się dobrze z czosnkiem, cebulą, pieprzem lub z innymi ziołami np. szałwią, rozmarynem czy estragonem.


Komentarze

Dodaj komentarz  


{l